Kursdeltagare och klienter berättar

Kursdeltagare

"Jag upplever verkligen en stor förändring men den är inte lätt att sätta ord på. Det är mer en känsla. Dörren till mitt  hjärta har öppnats och från den känslan det gav mig - går jag nu vidare i livet.

Från att tidigare ha levat med ett virrvarr av tankar och känslor som drev mig mellan hopp och förtvivlan kan jag nu känna ett större lugn och en större glädje. 

En stor behållning för mig med mindfulnesskursen var att få medverka i övningar/processer som leder till en helande process. 

Anna
_________________

"Jag tycker att det har varit en spännande resa från första kurskvällen till den sista. Har fått uppleva många saker som jag inte trodde att man skulle ha känslor för. Tycker att det är häftigt att alla kan bjuda så mycket på sig själva. 

Jag har gjort saker som jag inte trodde att jag skulle våga, men som efteråt har fått en stor betydelse för mig själv, då jag insett att jag vågar och kan göra mer än jag tror. 

Flera nycklar som t ex sinnesupplevelser, tankemönster och meditationen har jag ofta med mig i tankarna eller som i en ryggsäck som jag kan plocka fram vid behov.

Jag har också insett vikten av att JAG får ta min tid till saker som gör mig glad,
t ex mina djur eller gå ut i skogan. Meditationen tyckte jag var svår i början men ju fler gånger jag gjort den desto skönare och i större behov har jag utav den. 

Att ha fått följa med på resan har varit avslappnande och en mycket bra upplevelse. Tack!

Lina
_________________

"Kursen är full med kärlek och omtanke. Bra övningar som ger sinnesupplevelser och väcker känslor. Fokus på meditation som har fått mig att meditera mer än annars. 

Lasse
_________________

"Jag tycker om att uvecklas i grupp. Bra att upptäcka att jag reagerade så starkt på mörkret och skönt att det gick lätt att åtgärda. Bra att berätta om sig själv och andra under röda tråden övningen. Roligt med dans. Bra att bli "tvingad" till meditation. Ville gärna förut, men det blev inte av. Bra med en målsättning.

Birgit
_________________

"Karin, du inspirerar, sprider glädje och visar omtanke. Jag ser på problem/tankar/känslor på nya sätt. Tack!

Elisabeth

_________________
"Kursen har gett mig massor. Trodde aldrig jag skulle kunna komma till ett lugn eftersom jag mådde så dåligt i början av kursen. Jag har fått massor med nycklar som kommer hjälpa mig i vardagen. 

Jag har fått mest hjälp av dansen, när jag står där är jag alltid lycklig. Djur har alltid gett tröst men inte alltid energi. Alla nycklar, när det handlar om sinnena, har varit till fantastisk hjälp. 

Ibland har det gått för fort. Har ibland inte riktigt hunnit med eftersom det är helt nytt för mig - en ny värld.

Att ta upp sin personliga fråga har hjälpt mig men även att lyssna till de andras frågor har hjälpt mig. Kursen handlar för mig om personlig utveckling och det vill jag fortsätta med. Ser fram emot en fortsättning.

Susanne 

Klienter

"När jag kom till dig var jag trasig. Jag hade gått igenom flera isar, ramlat från flera berg och varit nära att drunkna i flera sjöar.

Min tanke var inte här och nu, men inte heller då och sen. Mitt skal var min mur och således även min trygghet. Någonstans inom mig så ville jag nog bli sedd, men jag vågade inte visa mig.

Har nog alltid känt mig annorlunda som att det är något med mig som är på ett annat sätt. Tänkta att jag var konstig, svår eller ”bara inte som alla andra”.

Sen fick jag din hjälp. Du såg inte bara ett skal eller ett par trötta ögon. Du såg min själ och du fick Mig att se den. Du fick mig att leva här och nu, att stanna upp mentalt medan jag fortfarande rörde mig.

Med din hjälp så känner jag mig inte längre konstig, jag känner mig speciell. Att jag tidigare känt vad jag nu letade efter men inte identifierat gör mig tacksam.

Tacksam för att du hjälpte mig på vägen. Tacksam för att du visade mig det vackra. För hur kan vi egentligen leva om vi hela tiden blundar? Och hur kan vi vilja dö när vi kan uppleva livet?

Jag har närmare till min själ än vad jag trodde och en vacker dag skall jag släppa fram det som knackar på. Inte idag och inte heller imorgon. Men när tiden är rätt och jag har verktygen i min hand, på min platå. Då är du mörka välkommen att ta del av det ljusa i livet.

Tack för att du gav mig min tro på mig själv. Tack för att du gav mig livet åter.Tack för att du gav mina barn deras mamma tillbaka.

Pernilla
____________________________

Du gav mig en livlina något jag idag inte klarar mig utan- verktyg & metoder att kunna vara närvarande i nuet & komma ner i varv, yogan, mindfullness & meditationen, stilla meditation är fortfarande tufft men yogan klarar jag mig inte utan, den har gett mig så mkt både fysiskt men framförallt själsligt! 

Lisa