Mindfulness

Du och Ditt Liv

Hur många är vi inte som springer ifrån oss själva, springer ifrån Livet. Som tror att livet går ut på att uppfylla alla måsten, borden och krav. Tänk om livet blir bättre när vi prioriterar om i våra liv? Sätter oss själva i första rummet, åtminstonde ibland! Tänk om du från och med i dag börjar lyssna till dina behov, dina känslor och dina kroppssignaler?  Börjar lyssna till ditt inre (din själ, ditt sanna jag, din essens) och förstår hur viktig och älskvärd just Du är. 
 

Inifrånstyrd

Att vara inifrånstyrd betyder att vi kan se oss själva som viktig och älskvärd. När vi mår bra har vi kraft över till andra. Att tillåta sig vara nr 1 i sitt liv, åtminstonde ibland, förändrar något inom oss. Testa om det stämmer för dig!


2. När mår du som bäst?  
Försök komma ihåg ett tillfälle när du mådde riktigt bra. Vad var det som fick dig att må så bra? Många säger att det är naturen, musiken eller djuren som får dem att må som bäst. Hur är det för dig? 


3.  Finns det stunder under dagen när du mår bättre?
Hur ser det ut runtomkring dig då, vad händer eller var befinner du dig? Försök ringa in exakt vad det är som gör att du mår bättre just då.

Utifrånstyrd

Det är många saker i vårt samhälle som uppmuntrar att vi springer ifrån oss själva. Det finns så många måsten och borden som skapar stress och i långa loppet ger symptom. Annat som skapar stress är att jämföra oss med andra och därmed se oss som sämre eller bättre än andra vilket dessvärre uppmuntras av skolan och på många arbetsplatser idag. 
 

1.  Vilkas behov gick först idag?
Var det en kollega, dina barn, din partner, en vän, dina föräldrar eller någon annans behov? Lägg märke till vilka du prioriterar från dag till dag. Det finns inget fel i att hjälpa andra, att finnas för människor som mår dåligt, att stötta och uppmuntra när våra nära och kära behöver det. Det är naturligt att vi vill finnas där! Men när det gått så långt att vi börjar få symptom själva, då kan det vara dags att omprioritera.